Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Hrana privită prin lentila microscopului

„Suntem ceea ce mâncăm“ – afirma deunăzi un cunoscător în materie şi nu am niciun motiv de îndoială.

Asta cu atât mai mult cu cât, nu e prea mult timp de atunci, la o întâlnire cu aşi în materie aveam să aflu lucruri cel puţin cutremurătoare.
Să mă explic.

Firma germană Bayer, nu trebuie să ne sfiim în a-i pronunţa numele, a avut o iniţiativă cel puţin lăudabilă. Aceea de a supune atenţiei pericolul pe care îl pot reprezenta materiile prime şi produsele agroalimentare cu un anume grad de infestare.

Oricum, o asemenea întreprindere le-ar fi revenit, fără îndoială, înainte de toate, Ministerului Sănătăţii Publice ori celui al Agriculturii.

Despre ce este vorba?

Specialişti de prestigiu au avut curiozitatea să privească prin lentila microscopului, şi nu numai, cam ce mănâncă, ce îngurgitează românii.
Ei bine, concluziile sperie!

De la un timp E-urile, cât sunt ele de hulite, au rămas nişte simple himere.
Duşmanul de căpătâi au devenit micotoxinele.

Ciupercile otrăvitoare ce se instalează odată cu fuzarioza – o boală fără leac nedescoperită la timp – boli fără speranţă de vindecare, odată ce pun stăpânire pe organismul uman.
Cel mai adesea, micotoxinele sunt transportate spre noi de către cereale – prelucrate ori nu. Pâinea, mălaiul, mai cu seamă, dar şi cartofii şi legumele, cafeaua, băuturile de tot felul mijlocesc înflorirea anumitor ciuperci în organismul uman.

Urmările, uşor de imaginat!
Cancere de tot felul, boli gastrointestinale,
hepatite, inflamaţii stomacale, malformaţii la apariţia descendenţilor etc.
Nu vreau să sperii pe nimeni!
Un semnal de alarmă se cuvine totuşi tras.

Netratate corespunzător, necontrolate, lăsate la voia întâmplării, alimentele, bunurile noastre de fiecare zi pot şi au provocat dispariţia a milioane de persoane.
Orice program de asistenţă socială ar trebui să aibă la bază o strategie fundamentată ştiinţific şi economic. Firma Bayer încearcă să suplinească o asemenea lipsă. O face în mod profesional, dar totuşi la dimensiuni reduse, respectiv la o colectivitate în cadrul căreia îşi dezvoltă afacerile în România.
Merită felicitări.

Gheorghe VERMAN
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 9, 1-15 MAI 2008

Vizualizari: 714



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI