Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Atenţie la alimentele alterate!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, la nivel naţional, o acţiune de control privind calitatea, etichetarea, depozitarea alimentelor comercializate în mediul rural. Au fost verificaţi 1.021 de operatori economici şi 55.000 kg de produse alimentare. S-au constatat abateri la 970 de operatori economici, din totalul controlat, iar 16.000 kg de alimente nu respectau prevederile actelor normative în vigoare.

Pentru abaterile consta­tate, inspectorii ANPC au oprit definitiv de la comercializare 200 kg de produse, 9.000 kg au fost oprite temporar şi au aplicat 203 avertismente, precum şi 767 de amenzi contravenţionale, în valoare de 2.179.500 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

În satele din judeţele Braşov, Satu Mare şi Vaslui, inspectorii au găsit carne de pasăre cu arsuri de congelare, iar la Galaţi, cârnaţi Polonezi cu miros de rânced, acru şi suprafaţă mâzguită, cârnaţi Trandafir şi salam de vară cu modificări organoleptice de gust şi miros, cârnaţi Dobrogeni şi cârnaţi Polonezi cu membrană lipicioasă, mâzguită, cu miros şi culoare nespecifice.

În foarte multe localităţi din mediul rural s-au constatat abateri privind încadrarea în cantitatea netă declarată de producători pe ambalaj. O altă hoţie practicată este lipsa afişării preţurilor sau afişarea preţurilor, dar într-o formă echivocă, ilizibilă.
Şi exemplele pot continua!

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.9, 1-15 MAI 2009

Vizualizari: 608֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI