Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Broditop Pastă şi Broditop Extrudat calitate italiană pentru deratizări profesionale

Broditop Pastă şi Broditop Extrudat reprezintă 2 tipuri de momeală raticidă marca Zapi pe bază de Brodifacoum, anticoagulant de a doua generaţie şi Benzoat de Denatonium (Bitrex). Sunt activi contra tuturor tipurilor de rozătoare precum şobolani de canal, şobolani negri şi şoareci de casă, acţionând prin intermediul ingerării, provocând moartea rozătoarei în orice moment al zilei fără a îndepărta consumatorii de momeală.

Broditop Pastă

Broditop Pastă este o momeală raticidă care se bazează pe o tehnologie formulatoare ce garantează o stabilitate ridicată faţă de agenţii atmosferici. Datorită amestecului de ingrediente selecţionate, dispune de o palatabilitate puternică şi de o eficacitate pe termen lung. Broditop Pastă se distribuie în pliculeţe din hârtie din filtru în doze a câte 10 g pentru a permite o difuziune constantă şi prelungită a aromelor.

Broditop Extrudat

Broditop Extrudat este o momeală alcătuită dintr-un amestec de ingrediente alimentare precum făină şi cereale, adăugându-se un component parafinic şi arome atractive.

Procedura tehnică particulară de comprimare permite obţinerea comprimatelor folosind o cantitate minimă de parafină (faţă de comprimatele obişnuite obţinute prin fuziune) şi tinde să mărească nivelul de palatabilitate faţă de rozătoare.

Comprimatele astfel obţinute, pe lângă faptul că păstrează un gust bun pe termen lung, dovedesc o  foarte mare stabilitate în condiţii extreme: rezistente la apă, umiditate şi la expunere îndelungată la soare. Broditop Extrudat este un comprimat de aproximativ 22 g, cu o gaură centrală ce nu permite destabilizarea în staţia de intoxicare, la suprafaţa apei etc.

De asemenea, forma unghiulară reprezintă un stimul pentru rozătoare, care pot „ataca din mai multe părţi“, mărind gradul de ingerare a momelii.

Zootehnia, sub lupa IBNA

În ultima decadă a lunii octombrie, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală (IBNA Baloteşti) a organizat trei simpozioane.

În zilele de 19 şi 21 octombrie s-au desfăşurat concomitent trei evenimente ştiinţifice internaţionale în domeniul ştiinţei creşterii animalelor: a 5-a Conferinţă Internaţională a departamentelor de zootehnie din Balcani (BALNIMALCON 2011), al 10-lea Simpozion Internaţional de Biologie si Nutriţie Animală (IBNA Baloteşti) şi a 40-a Sesiune Internaţională de Comunicări Ştiinţifice a Facultăţii de Zootehnie din Bucureşti.

Organizatorii, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală (IBNA Baloteşti), Facultatea de Zootehnie a USAMV Bucureşti şi Societatea Română de Zootehnie – au decis să reunească cele trei evenimente, sub tema prioritară „Îmbunătăţirea şi diversificarea producţiei zootehnice în Balcani în contextul European“. Manifestarea ştiinţifică, realizată cu sprijinul financiar al MADR-UMP (prin proiectul MAKIS) şi a câtorva sponsori, a avut loc la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi a reunit peste 150 de participanţi din 15 ţări (Franţa, Belgia, Slovacia, Cipru, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Rusia, Moldova, Albania, Indonezia, Turcia, Egipt, Iran, România).

Simpozioane la standarde internaţionale

După mesajele de deschidere  din partea secretarului general al  Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, vicepreşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi rectorului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, a urmat o sesiune de prezentări în plen, după care lucrările au continuat pe cele 5 secţiuni, după cum urmează:

• Secţiunea 1 – Nutriţie, Ecologie şi Bunăstarea Animalelor;
• Secţiunea 2 – Genetică şi Ameliorare;
• Secţiunea 3 – Reproducţie, Fiziologie şi Anatomie;
• Secţiunea 4 – Tehnologii de producţie zootehnică, Marketing;
• Secţiunea 5 – Tehnologii de procesare a produselor agroalimentare.

Manifestarea a cuprins, de asemenea, o vizită la Târgul Internaţional IndAgra, vizită apreciată foarte mult de către participanţii străini.

În cadrul lucrărilor au fost acceptate pentru prezentare 143 de lucrări (60 oral şi 83 poster), dintre care două treimi au fost susţinute de către autori străini, ceea ce, alături de calitatea ştiinţifică a acestora şi de dezbaterile pe care le-au generat, i-au determinat pe participanţi să  coteze desfăşurarea celor trei evenimente ca fiind la nivelul standardelor  internaţionale din domeniu.

Lucrările prezentate au abordat o paletă diversă de subiecte relevante pentru toate aspectele legate de creşterea animalelor: strategii de dezvoltare ale sectorului zootehnic românesc în concordanţă cu direcţiile europene şi internaţionale; calitatea nutriţională a produselor de origine animală, cu accent pe cerinţele procesatorilor şi preferinţele consumatorilor; noutăţi în evaluarea genetică a animalelor de fermă; asigurarea bunăstării animalelor în contextul eficientizării producţiei zootehnice; utilizarea markerilor moleculari pentru conservarea resurselor genetice şi ameliorarea animalelor; longevitatea şi eficienţa vieţii reproductive la animale de fermă; sistemul organic de exploatare a animalelor în Uniunea Europeană; asigurarea calităţii produselor zootehnice în contextul siguranţei alimentare umane.

Considerăm că, prin tematica abordată, larga participare şi impactul manifestării, aceasta şi-a atins pe deplin obiectivele, ceea ce va contribui cu siguranţă la relansarea sectorului de creştere a animalelor şi a cercetării zootehnice  din România.

Prof. Dr. Horia GROSU, director general
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.21, 1-15 NOIEMBRIE 2011

Vizualizari: 744



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI