Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

DEL-CA-MAG pentru vaci de lapte şi tineret taurin

Modalităţi de administrare

DEL-CA-MAG este singurul mineral 100% natural ce conţine calciu şi magneziu, ale cărui efecte au fost dovedite în cadrul studiilor efectuate la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Baloteşti (ICDCB Baloteşti). Pentru a beneficia de efectele acestuia, administrarea trebuie efectuată corect, în conformitate cu procedura de administrare urmată în cadrul studiului efectuat.
120 de grame pentru tineretul taurin

Administrarea DEL-CA-MAG la tineretul taurin este recomandat să se facă de la vârsta de 5-6 luni. Atunci începe perioada creşterii/ îngrăşării intensive la tăuraşi, respectiv perioada de fortificare a tineretului femel de reproducţie.

Din punctul de vedere al dozei zilnice, aceasta este de 120 g. Modul de administrare este în funcţie de modalitatea de furajare. Astfel, dacă hrănirea tineretului taurin se face după o reţetă optimă, care include nutreţ combinat, atunci la prepararea acestuia se va înlocui sursa de calciu (de regulă carbonat de calciu sau creta furajeră) cu DEL-CA-MAG, în concentraţie de 3,43 g%. O raţie zilnică de 3,5 kg nutreţ combinat asigură un aport optim de 120 g DEL-CA-MAG. Dacă însă furajarea se face după o reţetă proprie, se pot include cele 120 g DEL-CA-MAG într-o cantitate minimă de tărâţe/făină furajeră (0,5-1 kg) care se adminis­trează dimineaţa, la primul tain.

Administrarea la vacile de lapte

Pentru vacile de lapte se recomandă o doză zilnică de DEL-CA-MAG de 170 g. Dacă ne referim la modul de administrare, „scenariul“ este acelaşi ca şi la tineretul taurin. În cazul în care raţia zilnică a acestora presupune includerea în dietă a câte 7 kg de nutreţ combinat (aşa cum recomandă o nutriţie optimizată), se înlocuieşte sursa de calciu din formula de preparare a nutreţului concentrat pentru vaci de lapte cu DCM, în concentraţie de 2,5 g%. În cazul unei furajări după o reţetă proprie, se prepară un amestec de supliment din 0,5-1 kg făină furajeră/ tărâţe şi 175 g DEL-CA-MAG, care se administrează dimineaţa, în primul tain.

Efecte vizibile după 4 luni

Perioada minimă de administrare a DEL-CA-MAG de la care încep să se vadă efectele acestuia depinde de mai mulţi factori. Printre aceştia se numără în primul rând nutriţia. Dacă aceasta este echilibrată, efectele încep să fie vizibile după 3-4 luni. Administrarea permanentă a DEL-CA-MAG în hrana vacilor de lapte asigură un aport eficient de calciu şi magneziu, care acoperă necesarul celor două minerale atât în perioada de lactaţie, cât şi în cea de gestaţie.

Comandaţi produsul la tel.:
0745.314.914; 0740.098.348;
0724.408.969
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 4, 16-29 FEBRUARIE 2012

Vizualizari: 3014


֩ Comentarii

 
֠ 1.     gheorghe georgeta -- (12-March-2012 )
Buna ziua, As dori sa stiu daca acest produs este recomandat si pt.capre. Multumesc!

֠ 2.     sorin -- (25-September-2012 )
DEL-CA-MAG: 100% natural - mai mult lapte, viţei mai sănătoşi, pui mai mari

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu

© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI