Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

MEWI deţine „Mercedesul tractoarelor“

Îndreptată spre producătorii care exploatează peste 500 ha, gama de utilaje distribuite de Mewi este una completă, pornind de la tractorul Fendt, „Mercedesul tractoarelor“ cum i se mai spune, şi până la utilajele de prelucrarea solului şi semănat marca Horsh. La oara actuală acestea sunt printre cele mai performante şi eficiente pe piaţa din Europa.

Mewi comercializează şi produse second-hand, despre care managerul de vânzări Dănescu Cristian ne spune că au fost la mare căutare în anii trecuţi. În ultima vreme însă cumpărătorii se îndreaptă spre utilajele noi datorită programelor de finanţare. Din păcate, acestea sunt blocate în prezent.

Cel mai grav este faptul că problemele mari nu ţin de cererea de utilaje, ci de forma de creditare. Din acest motiv compania are blocată marfă în valoare de 10-12 milioane de euro pe stoc, ceea ce înseamnă că se află în plină criză. Sunt foarte multe proiecte contractate pe FEADR, dar nu se găseşte o posibilitate de cofinanţare din partea beneficiarilor.

Există şi posibilitatea din partea companiei de a finanţa aceste utilaje, dar FEADR nu permite acest lucru. „Noi am încercat să discutăm cu câteva bănci din România dar, din păcate, înţelegere am găsit tot la una străină, din Germania. Noi ne finanţăm stocurile cu această bancă, la o dobândă de 4-5%, iar aici, dacă obţinem această finanţare, dobânzile sunt de cel puţin 12%“, ne mai spune managerul de vânzări.

Piesele de schimb sunt cele prin care se mai câştigă ceva la ora actuală, dar presiunile sunt foarte mari din cauza concurenţei puternice din Ungaria.

(V.Ş.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.9, 1-15 MAI 2009

Vizualizari: 1661֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI