Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Soiurile de viţă-de-vie cu rezistenţă biologică

Acesta este titlul uneia dintre cele mai valoroase lucrări recent ieşite de sub tipar sub semnătura autorului său, dr. ing. Virgil Grecu, o personalitate a cărei activitate profesională stă sub semnul unei mari pasiuni: viticultura.

Membru fondator al Societăţii Române de Horticultură şi al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, expert al Oficiului Internaţional al Viei şi Vinului din Paris, Virgil Grecu are şi o bogată activitate publicistică, printre care se numără cărţi, broşuri, capitole, lucrări ştiinţifice, articole în reviste de specialitate.

Deşi este concepută ca un îndrumător al viticultorului amator, lucrarea de faţă se adresează deopotrivă specialiştilor în domeniu, amatorilor şi micilor producători şi conţine un material informativ bogat, referitor la cea de-a treia grupă conturată în ultima vreme în viticultură: soiurile cu rezistenţă biologică.

Caracterizate prin potenţial productiv superior mai ridicat decât cele de tip nobil, soiurile rezistente biologic pot să reprezinte o alternativă pentru creşterea productivităţii muncii, păstrarea a ceea ce se cheamă „caracter natural“ al produselor obţinute şi diminuarea gradului de poluare. Aşa se explică faptul că în Germania, spre exemplu, soiurile rezistente ocupă un sfert din suprafaţa totală cultivată cu viţă-de-vie.

Structurat pe şapte capitole, desfăşurat pe 200 de pagini, volumul începe cu un istoric al viticulturii româneşti şi continuă cu prezentarea soiurilor rezistente, înfiinţarea plantaţiilor, întreţinerea viţelor tinere, mijloace de susţinere, întreţinerea viţelor pe rod şi câteva consideraţii generale privind soiurile rezistente în viticultura ecologică.
Formele rezistente biologic nu sunt prezentate în lucrare în ideea de concurenţă a viţelor nobile, ci ca o alternativă bine-venită în sprijinul celor care cultivă vie pe suprafeţe mici sau pentru consum familial.

Lucrarea constituie o noutate pe plan naţional, fiind inedită chiar şi pe plan internaţional.

Luminiţa Muşat
LUMEA SATULUI NR.1, 1-15 IANUARIE 2011

Vizualizari: 2136



֩ Comentarii

 
֠ 1.     mariana -- (31-December-2010 )
Cum se numeste cartea si la ce editura o gasesc?

֠ 2.     Olaru Nicusor -- (2-January-2011 )
Cat costa abonamentul la revista Lumea Satului?

֠ 3.     lumea satului -- (3-January-2011 )
raspuns pentru Olaru nicusor Abonamentul pe 12 luni costa 216 lei. Revista apare bilunar si are 84 pagini.

֠ 4.     Trifan Ioan -- (3-January-2011 )
Cum se numeste cartea? Cum as putea sa o procur?

֠ 5.     Trifan Ioan -- (3-January-2011 )
Scuzati. Cartea este chiar titlul articolului. De unde poate fi procurata?

֠ 6.     mariana -- (12-January-2011 )
de ce nu ne spuneti la ce editura o gasim?

֠ 7.     Redactia -- (20-January-2011 )
Cei care doresc sa-si procure aceasta carte o pot gasi direct la Editura MAST din Bucuresti, str. Sirenelor, nr 22, sector 5, tel 021.410.19.45. Titlul cartii este si titlul articolului. Valentina SOIMU

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI