Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Solariile, ca oportunitate de afacere

Una dintre investiţiile considerate de unii ca fiind profitabile sunt solariile. După ce în ultima vreme preţurile la legume şi fructe au explodat din cauza devalorizării accentuate a leului în faţa monedei europene, o afacere în domeniul solariilor pare mai rentabilă ca niciodată.
Mai ales că, în prezent, în supermarketuri şi hipermarketuri peste 95% din fructe şi legume provin din import.

Cum pe piaţă există puţine produse româneşti, cumpărătorii sunt obligaţi să achiziţioneze unele produse horticole la preţuri cu 10-30% mai mari, chiar şi decât în ţări dezvoltate din Europa. Cel puţin aşa susţine Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, şi se pare că are dreptate. Astfel, un kilogram de roşii costă peste 8 lei, unul de castraveţi între 8 şi 13 lei, ardeiul gras costă 10 lei, conopida 9 lei, vinetele 12 lei, iar o legătură de salată 3-4 lei.

În ultimele două luni, legumele şi fructele s-au scumpit cu 20%, specialiştii din piaţă avertizând că, până în aprilie, vom asista la alte majorări de preţuri cu 20%.

Ofertă tentantă

O societate din Galaţi oferă structuri complete de solarii noi, în 5 tipuri dimensionale, în funcţie de suprafaţa utilă a solarului: 240, 300, 360, 420, 480 mp.

Potrivit reprezentantului firmei, solariile reprezintă cele mai mici şi mai profitabile investiţii care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie, pentru că ele asigură profit sigur şi permanent în tot anul. În plus, investiţia se recuperează în 18-24 de luni.

„A sosit momentul ca şi gospodarii români - cei cu experienţă sau cei care abia vor să înceapă o asemenea afacere - să-şi creeze propria „minifabrică de bani“ şi să contribuie la creşterea producţiei autohtone de legume şi fructe. Noi vă oferim această oportunitate şi vă punem la dispoziţie solarii moderne, dotate cu instalaţii de irigare, necesare obţinerii unor producţii care să vă permită recuperarea investiţiei în cel mai scurt timp“, arată anunţul de pe net.

Preţurile legumelor de pe piaţa internă au înregistrat în acest an unele dintre cele mai rapide creşteri din UE. România a ocupat locul trei şi, respectiv, doi la nivel blocului comunitar în funcţie de inflaţia la cele două categorii de produse în perioada iunie-septembrie 2008.

Legumicultorii care au cultivat în regim intensiv tomate, ardei, castraveţi, utilizând solariile noastre, au obţinut până la sfârşitul lunii septembrie 2008, în medie, profituri de 40 lei/mp de solar (9.600 lei/modul de 240 mp), susţin analiştii.

La preţuri, doar Letonia ne depăşeşte

Pe plan mondial, cel mai semnificativ avans pe segmentul legumelor a fost consemnat de Cipru şi Malta, în timp ce România a fost devansată numai de Letonia în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la legume, potrivit datelor Biroului european de statistică Eurostat.

Pentru persoanele care nu au cunoştinţele necesare în domeniul legumiculturii sau horticulturii, firma gălăţeană asigură suportul ştiintific şi tehnic, precum şi substanţele bioecologice necesare obţinerii unor recolte mari şi reducerea ciclului la culturi cu 25%. Societatea din Galaţi poate oferi şi o folie cu 5 straturi, cu certificat de calitate garantată, import Germania.

Folia de polietilenă import este specială pentru solarii, are o grosime de 170 microni şi este prevăzută cu 5 straturi. Solariile au deschiderea de 10 m şi lungimea de 24, 30, 36, 42, 48 m şi au structura alcătuită din arce confecţionate din ţevi de oţel. În vederea obţinerii unor producţii mari de legume, firma asigură consultanţă gratuit, suport tehnic şi ştiinţific.

Astfel, cei interesaţi vor putea avea acces la cele mai noi metode privind producţia legumelor în regim protejat şi la toate noţiunile despre construcţiile folosite la protejarea culturilor legumicole.

Loriana VLAD
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.6, 16-31 MARTIE 2009

Vizualizari: 5615



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI