Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Machiajul natural, la modă

A venit primăvara şi razele soarelui ne fac să mai dăm jos din haine, dar şi să încercăm să arătăm cât mai bine. La sugestia unor cititoare dragi, voi încerca în acest număr să conturez liniile pe care trebuie să le urmăm pentru a avea un machiaj reuşit în acest anotimp.

Dintotdeauna, simplitatea a cucerit, aşa că şi în ceea ce priveşte machiajul n-ar fi rău să tindem spre natural. Mai aproape de natură, de simplitate şi feminitate.

Ten

Pentru a avea un ten cât mai frumos trebuie să îl curăţăm în fiecare seară şi să aplicăm o cremă de noapte. Dimineaţa vom proceda la fel. În această primăvară tenul trebuie să fie luminos, într-o culoare cât mai apropiată de nuanţa naturală a pielii.

Poţi opta pentru un fond de ten lichid sau, în cazul în care doreşti să maschezi anumite imperfecţiuni, unul mat, dar aplicat uniform, nu în exces. Înainte de a aplicarea acestuia, se poate apela la o loţiune de faţă iluminatoare şi, dacă e cazul, la batonul corector/anticearcăn. Pentru a obţine un aspect de ten luminos şi natural, se recomandă folosirea anticearcănului în varianta lichidă – se aplică mai uşor şi uniformizarea este foarte uşoară.

Culoarea aleasă trebuie să fie obligatoriu în nuanţa ta naturală a pielii.

Fard de obraz

Nu ar strica dacă ne-am inspira din nuanţele pastelate ale primăverii: nuanţe de roz, piersică, trandafiriu, care se vor armoniza perfect cu tenul luminos şi proaspăt. O singură aplicare cu pensula e suficientă, pentru a nu încărca excesiv faţa.

Machiajul ochilor

Aici putem să ne folosim imaginaţia la maximum pentru că putem apela la o gamă foarte largă de nuanţe: de la gri/negru (dar nu în exces, mai mult un joc de umbre) la nuanţe pastelate – se pot realiza asocieri cât mai îndrăzneţe. Ochii devin punctul de atracţie al feţei prin combinarea culorilor, iar acest lucru se îmbină foarte bine cu tenul natural.

Buzele

Pentru a nu cădea în vulgaritate, rujurile pe care le vom folosi trebuie să fie în nuanţe calde, naturale, nu mate, pentru că acum, când toată natura s-a trezit la viaţă, trebuie să fim cât mai strălucitoare cu putinţă.

Mască cu iaurt pentru pielea matură

Se bate spumă un albuş de ou, după care-l amestecăm cu un iaurt natural mic. Se adaugă sucul unei lămâi şi se amestecă mai departe. Amestecul obţinut se întinde pe faţă şi pe gât şi se lasă să acţioneze 15 minute. Faţa se curăţă cu apă minerală şi va fi mult mai distinsă şi relaxată.

Mască purificatoare cu argilă

Argila este un produs extrem de eficient pentru curăţirea în profunzime a tenului, deoarece exercită o acţiune stimulantă şi de reoxigenare a celulelor.
• Pentru ten normal: se dă pe răzătoarea mică un castravete mic şi-l amestecăm cu argilă până se obţine o pastă; se aplică pe faţa curată şi se lasă 20 de minute;
• Pentru ten uscat: amestecăm 2 linguri de ulei cu argilă până se obţine o pastă omogenă; se întinde pe faţă şi se lasă 20 de minute, după care se îndepărtează.

REVISTA LUMEA SATULUI, NR.8, 16-30 APRILIE 2007

Vizualizari: 569֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI